Εκδρομή στο Δέλτα Αξιού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Oct 14, 2023 | Προσεχείς Δράσεις

Την Κυριακή 10 Μαρτίου και το Σάββατο 16 Μαρτίου βάζουμε και πάλι πλώρη για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, για ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματά μας: μία πολύ ξεχωριστή εκδρομή που περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ξενάγηση στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και βόλτα με σκάφος στην παράκτια περιοχή του Δέλτα Αξιού. Το καλύτερο δεν σας το είπαμε ακόμη: η εκδρομή ολοκληρώνεται με γεύμα με «ορίτζιναλ» μύδια και τσίπουρο στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών!

Τι περιλαμβάνει η εκδρομή

Θα ξεκινήσουμε με λεωφορείο είκοσι ατόμων από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου. Εκεί, θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών στον «Κόκκινο Δρόμο», ελπίζοντας να είναι πιστά στο ραντεβού μας τα φλαμίνγκο, οι καστανοκέφαλοι γλάροι, οι καλαμοκανάδες και οι αβοκέτες. Θα περπατήσουμε στο παράκτιο ανάχωμα που χωρίζει τη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα για περίπου 30-40 λεπτά.

Από εκεί θα φύγουμε για μία επίσκεψη-ξενάγηση στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού για να δούμε τη φοβερή δουλειά που κάνουν οι ακούραστοι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή και να ακούσουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τα ζώα που μεταφέρονται εδώ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όταν φτάσουμε στις καλύβες τον μυδοκαλλιεργητών ,οι μισοί από εμάς θα πιούμε τον ελληνικό μας στην καλύβα του Σταύρου, που είναι αλιέας και μυδοκαλλιεργητής και οι άλλοι μισοί θα επιβιβαστούμε στο σκάφος του για μία βόλτα στο Θερμαϊκό. Ο Σταύρος θα μας πει τα πάντα για την μυδοκαλλιέργεια στο Θερμαϊκό Κόλπου, όπου παράγεται το 80% των μυδιών της Ελλάδας!

Αφού… αλλάξουμε βάρδιες, θα καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι στον πάνω όροφο μίας καλύβας με εκπληκτική θέα προς τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσουμε το τσίπουρό μας μυδοπίλαφο και άλλους μεζ΄έδες. Είναι πάντα πιο νόστιμα εκεί που παράγονται!

Η επιστροφή μας στα σημεία αναχώρησης υπολογίζεται γύρω στις 17:15.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια προγράμματος: 7 ώρες (περιλ. μεταφορά)

Ηλικίες συμμετεχόντων: Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες, αλλά και παιδιά ηλικίας από 8 ετών και πάνω με τους συνοδούς τους. Οι γονείς έχουν την ευθύνη να εκτιμήσουν την αντοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών για το πρόγραμμα.

Κόστος συμμετοχής:  35 ευρώ/άτομο.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη
  • Έμπειρος συνοδός με γνώση για την περιοχή
  • Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια
  • Ξενάγηση με σκάφος
  • Ελαφρύ γεύμα με μύδια και τσίπουρο

Η επιχείρησή μας δεν υπόκειται σε καθεστώς ΦΠΑ.

 

Τι να έχετε μαζί σας:

  • Σνακ και νερό
  • Άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια
  • Καπέλο και αντηλιακό
  • Αντισηπτικό χεριών

 

Πρόγραμμα αναχωρήσεων

  • 9:45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου. Ακριβές σημείο συνάντησης: http://bit.ly/3ZO52Bq
  • 10:00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ). Ακριβές σημείο συνάντησης: http://bit.ly/3Gjl1Az

Είναι σημαντικό να είστε 10-15 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην αναχώρηση! Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Για να κάνετε κράτηση παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα

Για τις 10 Μαρτίου εδώ: https://forms.gle/zWAgazgFfHgPaqfBA

Για τις 16 Μαρτίου εδώ: https://forms.gle/h6ZmkXYvuFv3FQp18

 

Η συμμετοχή σας κατοχυρώνεται με την κατάθεση 20 ευρώ/άτομο στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς

ΕΘΝΙΚΗ: GR10 0110 8400 0000 8400 0684 039

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR42 0171 2190 0062 1914 8213 074

Στην κατάθεση μην ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της δράσης και το τηλέφωνό σας(πχ. Χριστίνα Κωνσταντίνου, Εκδρομή σε Καλοχώρι/Δέλτα Αξιού, 14/5/2023, 69748967@@).

(παρακαλούμε μην προχωρήσετε σε κατάθεση χωρίς προηγούμενη επιβεβαίωση από την Ecoroutes για τη διαθεσιμότητα θέσεων):

Τυχόν τραπεζική προμήθεια θα επιβαρύνει εσάς και σε περίπτωση που η επιχείρηση μας χρεωθεί με τραπεζική προμήθεια μεταφοράς θα κληθείτε να καλύψετε την χρηματική διαφορά.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξής τρόπους:

Στο e-mail ecoroutes.gr@gmail.com

Στο τηλέφωνο 6977 020814

Στο messenger της Ecoroutes στο FB (facebook.com/ecoroutes.gr)