Εκδρομή σε Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου – Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων – Μυδοκαλλιέργειες Χαλάστρας

Apr 8, 2023 | Νέα, Προσεχείς Δράσεις

UPDATE! Οι θέσεις για την εκδρομή έχουν συμπληρωθεί. Θα σας περιμένουμε σε κάποια άλλη από τις δράσεις μας! 

To Σάββατο 20 Μαΐου διοργανώνουμε μία… προεκλογική εκδρομή στο Δέλτα Αξιού. Η επαφή με τη φύση, ο καθαρός αέρας του Θερμαϊκού θα σας βοηθήσουν να πάρετε μία καλή απόφαση για το τι θα ψηφίσετε την Κυριακή! Αλήθεια όμως, το πρόγραμμά μας είναι εξαιρετικό και ήδη οι συμμετέχοντές μας της προηγούμενης εβδομάδας το χάρηκαν πραγματικά και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις! Σε ένα πρόγραμμα με παρατήρηση φλαμίνγκο, βόλτα με σκάφος στο Θερμαϊκό και γεύμα σε μία ορίτζιναλ καλύβα μυδοκαλλιεργητή, θα είναι σίγουρα μία μέρα που θα σας μείνει αξέχαστη!

Τι περιλαμβάνει η εκδρομή:

Θα ξεκινήσουμε με λεωφορείο είκοσι ατόμων από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου. Εκεί, θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών στον «Κόκκινο Δρόμο», ελπίζοντας να είναι πιστά στο ραντεβού μας τα φλαμίνγκο, οι καστανοκέφαλοι γλάροι, οι καλαμοκανάδες και οι αβοκέτες. Θα περπατήσουμε στο παράκτιο ανάχωμα που χωρίζει τη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα για περίπου 30-40 λεπτά.

Από εκεί θα φύγουμε για μία επίσκεψη-ξενάγηση στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού για να δούμε τη φοβερή δουλειά που κάνουν οι ακούραστοι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή και να ακούσουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τα ζώα που μεταφέρονται εδώ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Θα αναχωρήσουμε με το πουλμανάκι για τις μυδοκαλλιέργειες της Χαλάστρας και στη διαδρομή θα δούμε τα ρυζοχώραφα που την εποχή αυτή αρχίζουν να πλημμυρίζουν με νερό.

 Στις μυδοκαλλιέργειες θα επιβιβαστούμε σε αλιευτικό σκάφος για μία βόλτα στο Θερμαϊκό, όπου θα μάθουμε πως γίνεται η μυδοκαλλιέργεια! Σημειώνουμε ότι στην περιοχή της Χαλάστρας, αλλά και τις εκβολές του Λουδία και στα παράλια τις Πιερίας ως το Κίτρος παράγεται το 80% των μυδιών της Ελλάδας!

Στη συνέχεια, μας περιμένει ένα γεύμα σε μία από τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών με θέα το Θερμαϊκό και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα κάτσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι για να απολαύσουμε το τσίπουρό μας με μύδια μυδοπίλαφο και μύδια αχνιστά. Είναι πάντα πιο νόστιμα εκεί που παράγονται!

Τι λέτε; Ψήνεστε; Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Η επιστροφή μας στα σημεία αναχώρησης υπολογίζεται γύρω στις 17:15.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!

Αφού… αλλάξουμε βάρδιες, θα καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι στον πάνω όροφο μίας καλύβας με εκπληκτική θέα προς τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσουμε το τσίπουρό μας με μύδια μυδοπίλαφο και μύδια αχνιστά. Είναι πάντα πιο νόστιμα εκεί που παράγονται!

Τι λέτε; Ψήνεστε; Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Η επιστροφή μας στα σημεία αναχώρησης υπολογίζεται γύρω στις 17:15.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια προγράμματος: 7 ώρες (περιλ. μεταφορά)

Ηλικίες συμμετεχόντων: Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες, αλλά και παιδιά ηλικίας από 8 ετών και πάνω με τους συνοδούς τους. Οι γονείς έχουν την ευθύνη να εκτιμήσουν την αντοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών για το πρόγραμμα.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ/άτομο.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  • Οργάνωση και συντονισμός από την Ecoroutes
  • Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη
  • Έμπειρος συνοδός με γνώση για την περιοχή
  • Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια
  • Ξενάγηση με σκάφος
  • Γεύμα με μύδια

Η επιχείρησή μας δεν υπόκειται σε καθεστώς ΦΠΑ.

 Τι να έχετε μαζί σας:

  • Σνακ και νερό
  • Άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια
  • Καπέλο και αντηλιακό
  • Αντισηπτικό χεριών

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

  • 9.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου. Ακριβές σημείο συνάντησης: http://bit.ly/3ZO52Bq
  • 10.00 απέναντι από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ). Ακριβές σημείο συνάντησης: http://bit.ly/3Gjl1Az

Είναι σημαντικό να είστε 10-15 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην αναχώρηση! Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/3ZSxMco

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξής τρόπους:

Στο e-mail ecoroutes.gr@gmail.com

Στο τηλέφωνο 6974 896714

Στο messenger της Ecoroutes στο FB (facebook.com/ecoroutes.gr)

Η συμμετοχή σας κατοχυρώνεται με την κατάθεση 20 ευρώ/άτομο στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς

ΕΘΝΙΚΗ: GR10 0110 8400 0000 8400 0684 039

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR42 0171 2190 0062 1914 8213 074

Στην κατάθεση μην ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της δράσης (πχ. Χριστίνα Κωνσταντίνου, Εκδρομή σε Καλοχώρι/Δέλτα Αξιού, 20/5/2023).

(παρακαλούμε μην προχωρήσετε σε κατάθεση χωρίς προηγούμενη επιβεβαίωση από την Ecoroutes για τη διαθεσιμότητα θέσεων):

Τυχόν τραπεζική προμήθεια θα επιβαρύνει εσάς και σε περίπτωση που η επιχείρηση μας χρεωθεί με τραπεζική προμήθεια μεταφοράς θα κληθείτε να καλύψετε την χρηματική διαφορά.