Ποια είναι η Ecoroutes

Οικοδιαδρομές- Ecoroutes

Ξεκινήσαμε την ΚΟΙΝΣΕΠ Οικοδιαδρομές-Ecoroutes το φθινόπωρο του 2019, θέλοντας να την κάνουμε το «όχημά» μας για να διοχετεύσουμε την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μας και να υπηρετήσουμε τους σκοπούς και τις αξίες που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας: η προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, η διάχυση της γνώσης, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Δημιουργήσαμε την συνεταιριστική αυτή επιχείρηση με κίνητρο την αγάπη μας για τη φύση, την ανάγκη να περνάμε χρόνο στη φύση και την επιθυμία μας να συνδέσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα με αυτήν, συμβάλλοντας παράλληλα όσο μπορούμε στην προστασία της. Προσδοκούμε να ζούμε σε ένα υγιές περιβάλλον, στο οποίο ο άνθρωπος θα συνυπάρχει με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Δράσεις και δραστηριότητες

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

  • Περιηγήσεις στη φύση και τον πολιτισμό
  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων
  • Διοργάνωση εθελοντικών δράσεων
  • Σεμινάρια – βιωματικά εργαστήρια
  • Προώθηση της φιλοσοφίας zero waste και της κυκλικής οικονομίας

Είμαστε συνεταιρισμός!

H Ecoroutes είναι μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση. Παρά τις δυσκολίες που εμπεριέχουν τα συνεταιριστικά εγχειρήματα, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε από κοινού τις ικανότητες και τις δεξιότητές μας για να δημιουργήσουμε ένα στέρεο και παραγωγικό σχήμα που θα προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες εργασίας και οφέλη για εμάς και ευρύτερα για την κοινότητα, ακολουθώντας τις αρχές της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Τάνια-Μαρία Γκουζούμα

Τάνια-Μαρία Γκουζούμα

Εκπαιδεύτρια

Η Τάνια-Μαρία  Γκουζούμα τελείωσε τη γεωπονική σχολή, αλλά η αγάπη της για τη φύση και τα παιδιά την οδήγησαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, όπου ολοκλήρωσε σχετικό μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ. Της αρέσει να περιπλανιέται στα δάση, να μαθαίνει παίζοντας, να μοιράζεται στιγμές με παιδιά και τετράποδους φίλους.

Έλενα Σαλονικίδου

Έλενα Σαλονικίδου

Εκπαιδεύτρια

Η Έλενα είναι δασολόγος φυσικού περιβάλλοντος με ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση- σχεδόν όση και για τα παιδιά. Η πτυχιακή της εργασία αφιερώθηκε στη διαμόρφωση ενός χώρου πράσινου μέσα στην πόλη, ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά, με σκοπό τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, κάτω από τα δέντρα. Κι όμως, λειτουργεί!

Λία Παπαδράγκα

Λία Παπαδράγκα

Υπεύθυνη επικοινωνίας

Η Λία Παπαδράγκα είναι δημοσιογράφος και δουλεύει για πολλά χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εργασίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, δημιούργησε το διαδικτυακό ντοκιμαντέρ Ταξίδι στον Αξιό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxidistonaxio.gr.